Raid yapıları nelerdir? Gibi birçok soru, yazılım ve sunucu dünyasıyla içli dışlı olan insanların oldukça sık karşılaştıkları sorulardır. Bu sorulara doğru bir şekilde yanıt verebilmek için yapılması gereken ilk adım, raid sistemini doğru bir şekilde anlatabilmek ve raid sistemlerin işleyişi hakkında bilgi vermektir. Her bir raid seviyesi, anahtar hedefler arasında farklı bir denge kurmak üzere programlanmıştır.
Özellikle Windows tarafından sunulan hard disk ile performans optimizasyon işlevini kullanabilmek için birden fazla hard disk kullanmak ciddi avantajlar sağlayacaktır. Raid yapıları nelerdir? Özetle raid sistemi tam bu noktada işe dahil olan diskleri bir araya getiren ve performansını yükseltirken hata toleransı sağlayan bir sistemdir.
Raid yapıları konusu, raid sistemlerinin anlaşılmasından sonra incelenmesi gereken bir konudur.
Raid yapıları nelerdir? sorusu, raid yapılarının incelenmesiyle çok daha rahat anlaşılacaktır. Raid sistemleri, yazılımsal ya da donanımsal raid sistemleri olarak ikiye ayrılmaktadır.
Raid sistemi kurulurken dikkat edilmesi gereken bazı detaylar vardır. Raid yapısındaki disklerin özellikleri ve boyutları birebir aynı olma zorunluluğu yoktur.
Raid yapıları; yapılan konfigürasyona göre adlandırılmaktadır. Raid yapılarının isimlerini şu şekilde sıralayabiliriz: